14. Hukuk Dairesi 2019/4663 E. , 2019/8854 K.

Kilitli
Kullanıcı avatarı
İctihat

14. Hukuk Dairesi 2019/4663 E. , 2019/8854 K.

'İçtihat Metni'

MAHKEMESİ : ... Bölge Adliye Mahkemesi 15. Hukuk Dairesi

Davacı vekili tarafından, 22.05.2017 tarihinde verilen dilekçeyle mirasın TMK'nin 605. vd. maddesi gereğince reddi talep edilmesi üzerine yapılan duruşma sonunda davanın kabulüne dair verilen 01.11.2017 tarihli hükmün ... Bölge Adliye Mahkemesince istinaf yoluyla incelenmesi ... Varlık Yönetim A.Ş tarafından talep edilmiştir. ... Bölge Adliye Mahkemesi 15. Hukuk Dairesince istinaf talebinin hukuki yarar yokluğu nedeniyle reddine dair verilen kararın ... Varlık Yönetimi A.Ş tarafından temyiz edilmesi üzerine dosya ve içeriği incelenerek gereği görüşülüp düşünüldü.
K A R A R
6100 sayılı HMK'nın 341. maddesinde istinaf yoluna başvurulabilen kararlar, 361 ve 362. maddelerinde de temyiz edilebilen ve temyiz edilmeyen kararlar belirlenmiştir.
Temyiz edilemeyen kararlar başlıklı 362/1-b maddesinde '4 üncü maddede gösterilen davalar ile (23/6/1965 tarihli ve 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunundan doğup taşınmazın aynına ilişkin olan davalar hariç) özel kanunlarda sulh hukuk mahkemesinin görevine girdiği belirtilen davalarla ilgili kararlar' hükmü yer almaktadır. HMK'nın 4. maddesinde münhasıran Sulh Hukuk Mahkemesinin görev alanına giren ... Varlık Yönetim A.Ş'nin müdahale talebinin reddine ilişkin olan ve temyizi kabil olmayan kesin karara ilişkin temyiz dilekçesinin reddi gerekmiştir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerle ... Varlık Yönetim A.Ş'nin temyiz dilekçesinin Bölge Adliye Mahkemesi'nin kararının kesin olması nedeniyle HMK'nın 366. maddesi yollamasıyla 346. maddesi gereğince REDDİNE, dosyanın İLK DERECE MAHKEMESİNE, kararın bir örneğinin ... Bölge Adliye Mahkemesi 15. Hukuk Dairesine GÖNDERİLMESİNE, peşin yatırılan harcın istek halinde yatırana iadesine, 18.12.2019 tarihinde oy birliği ile karar verildi.
Kilitli