17. Hukuk Dairesi 2016/16849 E. , 2019/4977 K.
'İçtihat Metni'
MAHKEMESİ :Asliye Hukuk Mahkemesi
Taraflar arasındaki yapılan tasarrufun iptali davası yargılaması sonunda; kararda yazılı nedenlerden dolayı davanın konusuz kalmasından dolayı karar verilmesine yer olmadığına dair verilen hükmün süresi içinde davalılar ... ve ... Araştırma ve Tanıtım Hizm.Ltd.Şti. vekili tarafından temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi, gereği düşünüldü:
-K A R A R-
Davacı, 01.02.2006 tarihli kira sözleşmesi ile davalılardan... Ltd. Şti'nin davacı müvekkiline ait gayrimenkulü kiraladığını, kira bedellerinin ödenmemesi üzerine... İcra Müdürlüğü'nün 2008/4727 ve 2013/6874 sayılı dosyasından da icra takibi başlatıldığını, her iki dosyada yapılan hacizlerde borcu karşılamadığını, davalı borçlunun şirket adına tescilli ... 346 ada, 25 parselde kayıtlı gayrimenkulün davalı ...'e devrettiğini, davalı ...'nın ise diğer davalı ... Araştırma Sanayi Ticaret A.Ş.'ye devrettiğini, iki şirketin bağlantılı olduğunu, alacaklılardan mal kaçırmak amacı ile muvazaalı ve danışıklı işlemler ile borçlu şirkete ait gayrimenkul devir işlemleri yapıldığını belirterek ... 346 ada, 25 parsel de kayıtlı bulunan taşınmazın tasarrufun iptaline, taşınmazın borçlu şirket adına tesciline karar verilmesini talep ve dava etmiştir.
Davalılar, ayrı ayrı davanın reddini savunmuştur.
Mahkemece, toplanan deliller ve tüm dosya kapsamına göre, konusuz kalan davanın esası hakkında bir karar verilmesine yer olmadığına karar verilmiş; hüküm, davalılar ... ve... Araştırma ve Tanıtım Hizm.Ltd.Şti. vekili tarafından temyiz edilmiştir.
Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle gerektirici sebeplere delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına, özellikle 19.12.2014 tarihli protokolün düzenlemelerine göre davalılar ... ve... Araştırma ve Tanıtım Hizm.Ltd.Şti. vekilinin yerinde görülmeyen bütün temyiz itirazlarının reddi ile usul ve yasaya uygun bulunan hükmün ONANMASINA ve aşağıda dökümü yazılı 15,20 TL kalan onama harcının temyiz eden davalılar ... ve... Araştırma ve Tanıtım Hizm.Ltd. Şti.'den alınmasına 17/04/2019 gününde oybirliğiyle karar verildi.
17. Hukuk Dairesi 2016/16849 E. , 2019/4977 K.
-