19. Hukuk Dairesi 2019/2080 E. , 2019/5401 K.

Kilitli
Kullanıcı avatarı
İctihat

19. Hukuk Dairesi 2019/2080 E. , 2019/5401 K.

'İçtihat Metni'

Davacı ... vekili Av. ... ile davalı ...Ş. vekili Av. ... arasındaki menfi tespit davası hakkında Kayseri 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nden verilen 2011/531 esas, 2012/153 karar ve 22.03.2012 tarihli hükmün temlik alan ... Yönetim A.Ş. vekili tarafından temyiz edilmesi üzerine dosya incelendi, gereği görüşülüp düşünüldü.

- KARAR -

Taraflar arasında görülen ve hükme bağlanan davanın gerekçeli kararı davalı vekiline 26.04.2012 tarihinde tebliğ edilmiş ve taraflarca temyiz edilmeyen karar kesinleşmiştir. Kararın kesinleşmesinden yaklaşık 6 yıl sonra, dava konusu icra takiplerini temlik aldığını ileri süren ... Yönetim A.Ş vekili tarafından hüküm temyiz edilmiştir. Ancak temyiz eden vekilinin dayandığı 25.08.2011 tarihli temlik sözleşmesi dava devam ederken, dava dosyasına sunulmamıştır. Dosyaya sunulmayan bu temlikname, davalı ile dava dışı varlık yönetim şirketi arasında imzalanmış olup davacıyı bağlamaz. Mahkemenin gerekçeli kararını tebellüğ eden davalı banka, dava konusunu temlik ettiğini temyiz süresi içerisinde mahkemeye bildirmemiştir. Bu itibarla temyiz edilmeden kesinleşen kararı, dosyaya bildirilmeyen temliknameyle dava konusunu temlik alan ... Yönetim A.Ş.’nin temyiz etme hak ve yetkisi bulunmamaktadır. Bu nedenle dava dışı ... Yönetim A.Ş. vekilinin temyiz talebinin reddi gerekmiştir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerle ... Yönetim A.Ş. vekilinin, temyiz talebinin REDDİNE, peşin harcın istek halinde temyiz eden ... Yönetim A.Ş.'ye iadesine, 03/12/2019 gününde oybirliğiyle karar verildi.

Kilitli