22. Hukuk Dairesi 2015/29151 E. , 2018/8122 K.
'İçtihat Metni'
MAHKEMESİ :Asliye Hukuk (İş) Mahkemesi
DAVA TÜRÜ : ALACAK
Y A R G I T A Y K A R A R I
Dosya içeriğinden ve UYAP sisteminden; 07.07.2015 tarihli ve 853 sıra nolu davacı ve vekilinin ismi yer alan sayman mutemedi alındısı ile 153,75 TL temyiz karar (nispi) harcının (nispi) yatırıldığı, yine 07.07.2015 tarihli ve 860 sıra nolu davacı ve vekilinin isminin yer aldığı sayman mutemedi alındısı ile 27,70 TL temyiz karar harcı (maktu) ve 153,75 TL temyiz karar harcının (nispi) yatırıldığı, 10.07.2015 tarihli ve 873 sıra nolu davacı ve vekilinin isminin yer aldığı sayman mutemedi alındısı ile 136,00 TL temyiz yoluna başvurma harcının yatırıldığı, davalı vekilince 07.07.2015 tarihli süre tutum dilekçesi ibraz edildiği dolayısıyla davalı tarafça temyiz isteminde bulunulmasına rağmen herhangi bir temyiz harcının yatırılmadığı görülmektedir. Mahkemece Dairemize gönderilen tarihsiz üst yazıda, davalı vekili Av. ... tarafından gönderilen 07.07.2015 tarihli süre tutum dilekçesinin sehven Av. ... adına kayıt edildiğinden ve bu şekli ile harç alındığından davalı vekilinin temyiz dilekçesinin işlem görmediği, daha sonra davalı vekilinin sunduğu dilekçe ile yanlışlığın düzeltilmesinin istenildiği belirtilmiştir.
UYAP sisteminden davalı vekilinin 10.11.2015 tarihli dilekçesi ile, 07.07.2015 tarihinde temyiz süre tutum dilekçesi verdiklerini, yine 07.07.2010 tarihinde temyiz karar harçlarını ödediklerini, ancak temyiz karar harçlarının memur hatası nedeniyle davacı ve vekilinin adı yazılarak tahsil edildiğini, davacı ve vekilinin temyiz harcı ödemesini 10.07.2015 tarihinde ayrıca yapmış olduklarını, dosyada iki defa temyiz harcı ödemesi yapıldığını, temyiz süre tutum dilekçesinin dosyada bulunması ve temyiz harçlarının taraflarınca ödendiğinin sabit olduğunu, makbuzların ellerinde bulunduğunu belirterek temyiz işlemlerindeki eksikliğin tamamlanmasını talep ettiği görülmektedir.
Bu durumda, davalı tarafça temyize ilişkin harçların yatırılıp yatırılmadığı netleştirildikten sonra makbuzlardaki gerekli düzeltmelerin yapılarak davalı taraftan alınması gereken temyiz harçlarına ilişkin usulüne uygun makbuzlar eklendikten ve incelenmesine gerek duyulduğundan davacının çalıştığı tüm işverenlerin unvanları ile işyeri sicil numaralarını gösterir evrakların ilgili yerlerden temininden sonra tekrar Dairemize gönderilmesi için dosyanın Mahkemesine GERİ ÇEVRİLMESİNE, 28.03.2018 gününde oybirliği ile karar verildi.
22. Hukuk Dairesi 2015/29151 E. , 2018/8122 K.
-