4. Hukuk Dairesi 2016/15162 E. , 2018/3033 K.
'İçtihat Metni'
MAHKEMESİ :Asliye Hukuk Mahkemesi
Davacılar ... ve ... (kendi adlarına asaleten ...'a velayeten) vekili Avukat ... tarafından, davalı Milli Eğitim Bakanlığı aleyhine 04/08/2015 gününde adli yardım talepli olarak verilen dilekçe ile staj eğitimi nedeniyle alacak istenmesi üzerine mahkemece adli yardım talebi kabul edilerek yapılan yargılama sonunda davanın reddine dair verilen 19/02/2016 günlü kararın Yargıtay’ca incelenmesi davacı vekili tarafından süresi içinde istenilmekle temyiz dilekçesinin kabulüne karar verildikten sonra dosya içerisindeki kağıtlar incelenerek gereği görüşüldü.
Dava, ...adına velayeten babası ... ve annesi ... tarafından verilen vekaletname ile açılmıştır. Dosya kapsamından, ...’ın yargılama sırasında reşit olduğu, velayeten vekaletname verilen ve kararı temyiz eden Avukat ...’ın ...’ı temsil yetkisi kalmadığı, dosyada bizzat ...tarafından verilen vekaletnamenin de bulunmadığı anlaşılmaktadır.
Şu durumda, öncelikle davacı ...tarafından temyiz dilekçesi veren Avukat ...’a asaleten verilmiş vekaletname varsa temin edilerek dosyaya eklenmesi yoksa davacı asıla gerekçeli kararın tebliği ile temyiz süresi beklenip gönderilmesi için dosyanın mahal mahkemesine geri çevrilmesi gerekmiştir.
SONUÇ: Yukarıda açıklandığı şekilde işlem yapılıp, eksiklikler tamamlandıktan sonra temyiz incelemesi yapılmak üzere Yargıtay’a yeniden gönderilmesi için, dosyanın mahal mahkemesine GERİ ÇEVRİLMESİNE 16/04/2018 gününde oybirliğiyle karar verildi.
4. Hukuk Dairesi 2016/15162 E. , 2018/3033 K.
-