5. Hukuk Dairesi 2017/8258 E. , 2018/18943 K.
'İçtihat Metni'
MAHKEMESİ :Asliye Hukuk Mahkemesi
Taraflar arasındaki dava ve birleşen davalar kamulaştırmasız el atılan taşınmaz bedelinin tahsili davasından dolayı yapılan yargılama sonunda: Davanın kısmen kabulüne dair verilen yukarıda gün ve sayıları yazılı hükmün Yargıtay'ca incelenmesi, davacı ile davalı ... ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü vekillerince verilen dilekçeler ile istenilmiş olmakla, dosyadaki belgeler okunup uyuşmazlık anlaşıldıktan sonra gereği görüşülüp düşünüldü:
- K A R A R -
Dava ve birleşen davalar, kamulaştırmasız el atılan taşınmaz bedelinin tahsili istemine ilişkindir.
Mahkemece asıl ve birleşen davalarda, davalılardan ... Tapu Müdürlüğü ile ... oğlu 1950 doğumlu ... mirasçıları hakkında açılan davaların reddine, ... Valiliğine izafeten İl Milli Eğitim Müdürlüğü aleyhine açılan davanın kabulüne karar verilmiş; hüküm, davacı vekili ile davalı ... ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü vekillerince temyiz edilmiştir.
Mahallinde yapılan keşif sonucu ... ili, ... ilçesi ... mahallesi 468 ada 71 parsel sayılı taşınmazın dava tarihindeki değerinin biçilmesinde ve alınan rapor uyarınca bedelinin davalılardan ... Valiliğine izafeten İl Milli Eğitim Müdürlüğünden tahsili ile diğer davalılar ... Tapu Müdürlüğü ile Hasan oğlu 1950 doğumlu ... mirasçıları hakkında açılan davaların reddine karar verilmesinde ve davalılardan ... Tapu Müdürlüğü lehine maktu vekalet ücretine hükmedilmesinde bir isabetsizlik görülmemiştir.
Davacı vekili ile davalı ... ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü vekillerinin temyiz itirazları yerinde olmadığından usul ve yasaya uygun olan hükmün ONANMASINA, ... Tapu Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü harçtan muaf olduğundan harç alınmamasına, 25/10/2018 gününde oybirliğiyle karar verildi.
5. Hukuk Dairesi 2017/8258 E. , 2018/18943 K.
-