6. Hukuk Dairesi 2015/12721 E. , 2016/6781 K.

Kilitli
Kullanıcı avatarı
İctihat

6. Hukuk Dairesi 2015/12721 E. , 2016/6781 K.

'İçtihat Metni'

Mahalli mahkemesinden verilmiş bulunan yukarıda tarih ve numarası yazılı itirazın iptali davasına dair karar, davalı tarafından süresi içinde temyiz edilmiş olmakla, dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği görüşülüp düşünüldü.
Mahkemece davanın kısmen kabulüne ilişkin hüküm davalı vekili tarafından adli yardım istekli olarak temyiz edilmiştir. Adli yardım istemi üzerine dosyada yapılan incelemede davalı vekilinin istemini haklı kılacak temyiz harç ve giderlerinin yatırılmasına engel olacak hiç bir bilgi ve belge sunmadığı anlaşıldığından davalı vekilinin kanun yoluna ilişkin harç ve giderler bakımından adli yardım isteminin HMK.'nın 337/2 maddesi gereğince reddine, mahkemece davalı vekiline adli yardım isteminin reddi kararının tebliğine, bu karara karşı itiraz edilmemesi veya itirazı reddedildiği taktirde 1086 Sayılı HUMK.nın 434.maddesi uyarınca peşin temyiz harcının ve dosyanın Yargıtaya sevk giderlerinin ikmali için gerekli işlemlerin yapılması ondan sonra gönderilmesi için dosyanın mahalline GERİ ÇEVRİLMESİNE, 17/11/2016 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

Kilitli