9. Hukuk Dairesi 2017/8419 E. , 2018/13380 K.

Kilitli
Kullanıcı avatarı
İctihat

9. Hukuk Dairesi 2017/8419 E. , 2018/13380 K.

'İçtihat Metni'

MAHKEMESİ :İŞ MAHKEMESİ
DAVA TÜRÜ : ALACAK

Taraflar arasında görülen dava sonucunda verilen kararın, temyizen incelenmesi... Özel Güvenlik Koruma Ve Eğitim Ltd. Şti. tarafından istenilmekle, temyiz taleplerinin süresinde olduğu anlaşıldı. Dava dosyası için Tetkik Hakimi tarafından düzenlenen rapor dinlendikten sonra dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü:

YARGITAY KARARI

1-Davacı dava dilekçesinde davalı olarak T.C. Sağlık Bakanlığına izafeten ... Devlet Hastanesine karşı dava açmış ise de, karar başlığında davalı olarak ... Devlet Hastanesi yazılmış olması sonuca etkili olmadığından bozma sebebi yapılmamıştır.
2-Mahkemece, 492 sayılı Harçlar Kanunu uyarınca davalı Bakanlığın harçtan muaf olmasına olmasına rağmen aleyhine harca hükmedilmesi hatalı olup bozma sebebi ise de, bu yanlışlığın giderilmesi yeniden yargılamayı gerektirmediğinden, hükmün 6100 sayılı HMK.'nun geçici 3/2 maddesi yollaması ile 1086 sayılı HUMK'un 438/7 maddesi uyarınca düzeltilerek onanmasına karar vermek gerekmiştir.
F) Sonuç:
Hüküm fıkrasının 3.üncü, 4.üncü, 5. inci paragraflarının tamamen çıkartılarak, yerlerine;
“Davalı Bakanlık harçtan muaf olduğundan Bakanlık aleyhine harca hükmedilmesine yer olmadığına,
Hükmedilen bedel üzerinden alınması gerekli toplam 651,44 TL harçtan peşin alınan harcın mahsubu ile bakiye 499,69 TL harcın davalılar ... ile ... Özel Güvenlik Koruma Ve Eğitim Ltd. Şti.'nden müştereken ve müteselsilen tahsili ile hazineye irad kaydına,
Davacı tarafından yatırılan 74,25 TL ve 77,50 TL olmak üzere toplam 151,75 TL nisbi harcın davalılar ... ile ... Özel Güvenlik Koruma Ve Eğitim Ltd. Şti.'nden müştereken ve müteselsilen alınarak davacıya verilmesine,
Davacı tarafından yapılan tebligat,yazışma posta gideri ,tanık ve bilirkişi ücreti olmak üzere yargılama giderinin kabul ve red oranına göre 617,45 TL'nin davalılardan müştereken ve müteselsilen alınarak davacıya ödenmesine, 'paragraflarının yazılmasına, hükmün bu şekilde DÜZELTİLEREK ONANMASINA, aşağıda yazılı temyiz giderinin temyiz edene yükletilmesine, 20.06.2018 tarihinde oybirliği ile karar verildi .

Kilitli