9. Hukuk Dairesi 2016/4317 E. , 2018/6 K. '


Kilitli
Kullanıcı avatarı
İctihat
Mesajlar: 681327
Kayıt: 30 Mar 2021, 02:46

9. Hukuk Dairesi 2016/4317 E. , 2018/6 K.


'İçtihat Metni'

....


Yerel mahkemenin yukarıda tarih, esas ve karar numarası belirtilen karar, duruşmalı olarak temyiz edilmiş, dosya incelenerek işin duruşmaya tabi olduğu anlaşılmış ve duruşma için 09/01/2018 Salı günü tayin edilerek taraflara çağrı kağıdı gönderilmiştir. Duruşma günü davalı adına kimse gelmedi. Karşı taraf adına avukat ... geldi. Duruşmaya başlanarak hazır bulanan avukatın sözlü açıklaması dinlendikten sonra duruşmaya son verilerek dosya incelendi, gereği konuşulup düşünüldü.


Y A R G I T A Y K A R A R I

Dava dosyası üzerinde ek 1 adet siyah klasör ifadesi yer almasına karşın dosya içerisinde herhangi bir klasör bulunmadığı görülmüştür. Dosya gönderme formunda da bu yönde bir açıklamada da bulunulmamıştır. Davalı delil listesinde belirtilen belgelerin yine dosya içerisinde yer almadığı, dosya kapağındaki klasör ifadesinden davalının sunduğu belgelerin bu klasörde yer almış olabileceği değerlendirilmiştir. Her ne kadar, davalının sunduğu belgeler .... sistemine taratılmış ise de, taranan belgeler incelendiğinde bir kısmının okunaksız olduğu görülmüştür.
Dosyanın herhangi bir eki olup olmadığı araştırılarak varsa eklenmesi, yoksa bu hususun tutanağa bağlanması, ayrıca davalının delil listesinde sunduğu belgelerin okunaklı örneklerinin temin edilerek eklenerek gönderilmesi için dosyanın mahaline GERİ ÇEVRİLMESİNE 09.01.2018 tarihinde oybiriği ile karar verildi.




....

Kilitli
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

“2018 Yılı Kararları” sayfasına dön