MERNİSE DOGRUDAN TEBLİGAT


İcra ve İflas Hukukunda Tebligat İşlemleri, Usulsüz Tebligat, Geçerli Tebligat Şartları, Tebligatın İncelenmesi.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Hepsihukuk
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 2280
Kayıt: 28 Mar 2021, 13:29
İletişim:

7201 Sayılı Tebligat Kanunu'nun tebliğ imkansızlığı ve tebellüğden imtina başlıklı 21. maddesine 6099 Sayılı Kanunun 5. maddesiyle eklenen 2. fıkrasında; "Gösterilen adres muhatabın adres kayıt sistemindeki adresi olup, muhatap o adreste hiç oturmamış veya o adresten sürekli olarak ayrılmış olsa dahi, tebliğ memuru tebliğ olunacak evrakı, o yerin muhtar veya ihtiyar heyeti azasından birine veyahut zabıta amir veya memurlarına imza karşılığında teslim eder ve tesellüm edenin adresini ihtiva eden ihbarnameyi gösterilen adresteki binanın kapısına yapıştırır. İhbarnamenin kapıya yapıştırıldığı tarih, tebliğ tarihi sayılır." hükmü yer almaktadır.

Somut olayda, alacaklı banka vekili tarafından kredi sözleşmesine ve hesap kat ihtarnamesine dayalı olarak genel haciz yoluyla ilamsız icra takibine başlandığı, takip dayanağı kredi sözleşmesinde borçlunun adresinin "T. Ün. Cad. P... Apt. No: ... Akhisar/Manisa" olarak yazılı olduğu ve bu adrese İzmir 1. Noterliğinin 28.12.2006 keşide tarihli 271119 yevmiye numaralı ihtarnamesinin tebliğe çıkarıldığı belirlenmiştir. İcra takip dosyasında ise bu adrese herhangi bir tebligat çıkarılmaksızın 7 ödeme emrinin borçlunun adrese dayalı kayıt sistemindeki adresine doğrudan, 7201 Sayılı Tebligat Kanunu'nun 21/2. maddesine göre tebliğ edildiği görülmüştür.

Buna göre icra takip dosyası içinde borçlunun bilinen adresine tebligat çıkarılmaksızın adres kayıt sisteminde bulunan adresine 7201 Sayılı Tebligat Kanunu'nun 21/2. maddesine göre yapılan tebliğ işlemi aynı kanunun 10. maddesine aykırı olmakla, usulsüzdür.
Cevapla
  • Benzer Konular
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

“Tebligat İşlemleri” sayfasına dön